Bu Blogda Ara

8 Kasım 2012 Perşembe

ELEKRTİK

Son haftalarda köydeki elektrik kesintileri artmaya başladı. Şehirde ya da köyde yağmurla, rüzgarla gelen elektrik kesintilerine alışkınım ama burada durum biraz daha farklı.

Sabah, akşam, gece ne zaman gideceği belli olmayan elektrikler en erken bir saatten önce gelmiyor. Lamba yok, internet yok, televizyon yok, piliniz yoksa radyo bile yok :) İşte böyle zamanlarda taş evde elektriksiz kalmışsam aklıma gelen ilk şey kitaplar oluyor. Bu sayede daha çok kitap okumaya başladım :) Her elektrik kesintisinde taş evde sessiz bir tur atıp her defasında yeni bir kitap okumaya başlıyorum. Şehirde de elektrik kesilirdi ama hiç böyle alışkanlıklarım olmamıştı.

Bugün yeni bir şey daha farkettim. Bakıp göremediklerimden birisi. Ağarlar bir sağa bir sola savrulmuyorlar. Yapraklarına kadar rüzgar ne yöne esiyorsa, bulutlar da ağaçlar da hep aynı ve tek bir yöne doğru hareket ediyorlar. Ve bugün gördüklerim öyle güzeldi bana öyle iyi geldiki. Güneş batmaya hazırlanırken yerdeki, gökteki her şey ona doğru hareket etmeye başladı. Hızla koşar gibi tek bir yöne tek doğruya kavuşmak için birbirleriyle yarışıp durdular!

2 yorum:

Funda Karabacak dedi ki...

Yorunumuz ve beğeniniz için teşekkür ederim. Adresinizi şimdiden ziyaret ettim.

Anindayorum.com (Abraham) dedi ki...

tşk ederim çok mütevazisiniz sitenizde en az sizin kadar mütevazi olmuş :)