Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2011 Pazartesi

SEVMEK ONA DOKUNURKEN GÜZEL

Sevmenin ve severken, sevdiğine dokunabilmenin ne büyük bir nimet olduğunu hiç düşündün mü? Ona sıkı sıkı sarılmak isterken kollarının olmadığını düşün...


Düşün ki sevdiğinle arana girmeye çalışan camları kırmak istesen de taşı kaldıracak kollarının olmadığını hisset. Öfkeyle çığlklar atarken ağzını kapatan elleri düşün. Gözlerinden akan yaşların sebebini anlatmaya yaramayan, ne bir nefesin ne de bir kelimenin çıkamadığı dudaklar ne işe yarardı! Hadi kelimeler olmasaydı ve "seni seviyorum" demenin keyfine erişemeseydin. Geceler boyu sıcaklığıyla uyuduğun bedene hasret bir hayatın anlamını düşün. Yanındayken çekilen hasretliğin kahredişlerini, canını parçalayan hisleri düşün. Hayatım dediğin bedene saklı ruhu ölümsüzleştirmeyi halay et. Ne çok keşkeler geçiyor aklından değil mi? Keşke...


Sevdiğini kaybetmenin hayali bile kötü. Peki sevdiğini an ve an kaybettiğini bilmek, kayboluşlarını izlemek ne kadar kötüdür? Gözlerindeki ışığın her an sönebileceğini düşünmek ve bir daha gözlerine bakmamak için sabretmek... Ölümü hiç bu kadar yakından tanımamışken her gün sana, bana selam verişini izlemek nasıldır bir düşün.

Kadere inat onsuzluğa ulaşabilecekmişçesine ellerine, kollarına saatelerce dokunduğunu düşün. Sihirli lambadan çıkmasını beklediğin cinden sonsuz aşkı sadece onunla yaşamayı dilendiğini düşün. Daha fazlasını yapamayacakken nefesini teninde, sıcaklığını avuçlarında hissedebilmenin şevkiyle gözlerini kapat ve düşün. Meğer sevmek ne güzel şeymiş ama severken, sevdiğine dokunabilmek aşkı ifadesiz bırakan büyük kocaman bir hitmekmiş.


Neden herkes değil de o? Kalbim neden seni seçti, ruhum neden seni istedi? Çünkü sen diğerleri gibi değilsin. Benimsin ta içimdesin, tenimden bir parçasın. Benliğime anlam katacak, bir solukluk hayatı sonsuzluğa değer bir hisle dolduracak kişisin sen, sevdiğimsin. Seni severken yaşamak, hissetmek istiyor ruhum. Sert, şekersiz, acı bir kahve içerken hissettiğim gibi tüğlerim diken diken olmalı seni severken. Kokun derinlere götürmeli beni ve değerini bir defa daha anlamalıyım. Sana dokunduğum her an iyi ki seni sevdim demenin kıymetini düşünmeliyim.

Hiç yorum yok: